Nyheter – april 2024
Nyheter – februari 2024
Nyheter – augusti 2023
Nyheter – september 2022
Nyheter – september 2021
Nyheter – juni 2021

Skaftö Naturförskola - Vi barnfamiljer är viktiga för ett levande Skaftö året runt

Publicerad tisdag 14 feb 2023, 22:41

Kära Skaftö Öråd

Här kommer en hälsning från Skaftö Naturförskola och en berättelse om vad som hänt på förskolan sen vi mottog den mycket generösa donationen från er. Vi alla barn, föräldrar och personal är oerhört tacksamma!

Med facit i hand vet vi nu att utan er donation hade förskolan inte varit möjlig att driva vidare. Vi har lyckats vända ett negativt resultat till ett mycket positivt resultat och budgeten för år 2023 ser mycket ljus ut där vi budgeterar ett överskott. Främsta anledning till detta är att barnantalet gått upp en hel del. Vi ser dels att det föds fler barn på Skaftö samt att vår förskola är ett attraktiv alternativ tillsammans med närliggande förskolor. Både barn och föräldrar är engagerade i förskolan och alla får insikt och ta del av och möjlighet att bidra på sitt sätt.

Med Ann Lindblom som verksamhetschef och en ny ”kull” i styrelsen har vi en stabil och attraktiv förskola där hög kvalitet på maten (mycket vegetariskt) samt att barnen är ute mycket om dagarna är de främsta kvalitéerna. Nu under våren är det ca 23 barn i verksamheten i olika åldrar och detta är i princip max för vad vår kapacitet tillåter främst när det kommer till utrymmen. De flesta barnen är boendes på Skaftö och Fiskebäckskil med omnejd men vi kan också se att det är flera boendes i Grundsund, några från Bokenäs och till och med från Brastad. Återväxten ser också god ut med fler barn (bland annat syskon) på väg in så framtiden ser ljus och stabil ut. Självklart så påverkas även vi av det ekonomiska läget i Sverige och vi är sparsamma och verkligen försöker bygga en trygg kassa. Vi har i och med fler barn också anställt fler personer vilket är riktigt kul, lite yngre personer med stark lokal anknytning. Vi har personal med olika anställningsformer, totalt är det 5-6 resurser som jobbar på förskolan.

Ur ett samhällsperspektiv så tror vi att det hade kunnat få katastrofala följder att stänga förskolan. Grundsunds förskola hade bara kunnat ta emot några barn och resten hade fått söka sig mot Dragsmark, Bokenäs och Lysekil. Detta hade verkligen försvårat och komplicerat ett liv ute på Skaftö och vissa kanske hade tvingats söka sig från ön vilket resulterat i färre året runt boende på ön. Det är tyvärr redan lite svårt som barnfamilj att bo på ön pga husbristen och den bostadsmarknad som råder. Att denna fråga blir löst inom några år tror jag är väldigt viktigt! Vi barnfamiljer är viktiga för ett levande Skaftö året runt????.

Med detta så vill vi än en gång tacka så mycket och det är fantastiskt att det ibland kan finnas hjälp och få. Om det finns något som vi kan göra för er så är det bara att säga till. Vi ser fram emot att hålla kontakten.

Varma hälsningar

Barn, föräldrar, personal på Skaftö Naturförskola

Anders Martinsson

Ledamot

0707-85 44 72

mznlee@gmail.com

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.